Rappellering

Bli med på et luftig eventyr over elva!

Beskrivelse

Oppmøtested er vår base på Grane bygdetur. Fra der organiserer vi transport til startstedet, etter at man har fått informasjon om dagen. Vi går opp til toppen av Storholten, som er et lite fjell rett ved raftingbasen vår. Turen opp tar alt fra 10 – 20 minutter, avhengig av hvor sprek man er. På toppen tar vi en pause og nyter utsikten over elvejuvet nedenfor, før vi gjør oss klare til å henge i klatreselen.

 

Rappellen er samlet sett omtrent 60 meter høy, og delt i to trinn. Først rappellerer man ca. 30 meter til en liten fjellhylle – her blir man innfestet til et sikkerhetstau mens resten av gruppa rappellerer ned til hyllen. Deretter rappellerer man ned de siste tredve meterene. Totalt sett er man eksponert i fjellsiden, med tau, i ca. 1 time. Fra bunnen av rappellen er det kort vei ned til elva, men det er vanskelig terreng å gå i – ta derfor på solide sko før aktiviteten.

Du får alt av nødvendig informasjon før vi setter utfor, og våre guider vil sørge for at du følger deg trykk og sikker på vei ned.

Denne aktivieten passer særlig godt sammen med en annen av våre halvdagsaktiviteter, slik som HalvdagsraftingFamilieraftingelvesnorkling eller SUP på elv. Man kan også overnatte i vår villmarksleir om man vil gjøre flere aktivieter hos oss.

 

Ikke egnet for de som er dårlige til beins – det er krevende terreng å bevege seg i etter at man har rappellert ned.

 

 

Vanskelighetsgrad & sikkerhet

Du trenger ikke tidligere erfaring med klatring eller rappellering for å være med på denne aktiviteten. Barn må ha fylt 12 år for å være med. Er barnet særlig lite for alderen må du ta kontakt på forhånd for å være sikker på at det kan være med.

 

Annen informasjon

Du får alt du trenger av teknisk utstyr. Ta med lang bukse som passer til været den dagen, solid fottøy slik som fjellsko, samt litt mat og drikke. Passer ikke for de med stor grad av høydeskrekk. Rappellering har ikke et fast tidspunkt, men kan gjøres hver dag. Vi varierer tidspunktet etter forespørsel og andre bestilte aktivieter.

 

 

Trip details

Juni - oktober
2-3 timer
12
590/490 (maks 8 stk)
På forespørsel

Du må ha med

  • Fjellsko/grove joggesko
  • Utendørs jakke og bukse tilpasset været
  • Mat og drikke (uten alkohol)