Elvesnorkling

Svøm i en annerledes verden!

Beskrivelse

Er du nysgjerrig på hva som befinner seg under vann? Bli med på et annerledes eventyr med tykke neopren-drakter, hansker og snorkelmasker! Vi ser etter fisk og andre som lever i elva, og betrakter uvanlige formasjoner under vann. Og vi lover, når du først har fått hodet under er det vanskelig å løfte det igjen!  Det er vanlig å se både ørret og laks, men vi kan selvsagt ikke garantere at man ser fisk på hver tur. Velger man en dag med lavt vann og god sikt er sjansen størst!

Turen tar tre timer fra man møter og til man er ferdig, og vi svømmer ned et rolig parti av elva. Ved oppmøtetidspunkt på Grane bygdetun får man felles informasjon om aktiviteten før vi starter turen. Vi skifter inn i utstyret her, og tørt tøy kan du enten legge igjen hos oss, eller låse inn i bilen. Vi starter turen på Grane bygdetun, og svømmer ned til elvemøtet mellom Auster-vefsna og Svenningelva på Trofors. Her blir elva til Vefsna, og vi fortsetter ferden ned til Fellingfors hvor vi stopper i god tid før stryket. Transport organiseres tilbake til bygdetunet, hvor vi skifter til tørre klær. Det er vannstanden i elva som til slutt bestemmer hvor vi svømmer.

Maks 6 personer pr. tur.

 

Vanskelighetsgrad & sikkerhet

Du må kunne å svømme, og ikke ha vannskrekk. Du får en introduksjon til svømmeteknikk og sikkerhet på elv før vi starter turen nedstrøms. Strekket er meget rolig og godt egnet for denne typen aktivitet.

Annen informasjon

Det er også mulig å bestille overnatting i villmarksleiren vår, samt å bli med på andre aktiviteter som rafting, elvepadling, SUP på elv og rappellering. Vi har også enkel overnatting i vår villmarksleir.

Du får en våtdrakt, neoprensko, redningsvest, snorkelmaske og snorkel.  Si ifra om du har skader eller sykdommer som er vesentlige for aktiviteten, slik som f.eks diabetes, astma, epilepsi, skulder/kneskade, ryggplager osv.

 

 

Trip details

Juli - august
Ca 3 timer
14
950 kr per person
Ved forespørsel